Expozitie cu produse locale - Slow Food

Prima editie

23-24 iulie 2011

 

 

In cadrul campaniei sociale “Prichindeii Savureaza” initiate de Eurocarta si sustinuta de Hornbach Brasov  va avea loc prima editie a evenimentului Expozitie cu produse locale- SlowFood.

 

Producatori locali de paine, branzeturi, dulceturi si miere isi vor expune produsele pe parcursul a doua zile 23 - 24 iulie 2011 in fata magazinului Hornbach.  In exclusivitate va avea loc si o demonstratie cu degustare de biscuiti cu caramel –stroopwafel-pregatiti pe loc in incinta magazinului. Scopul acestui eveniment este de a incuraja comunitatea locala sa consume alimente locale, traditionale si naturale.

 

Expozitia cu produse locale – Slow Food se va organiza in weekend, la fiecare doua saptamani, incepand cu weekendul 23-24 iulie 2011.

 

In paralel cu acest eveniment, sambata 23.07.2011, ora 11, va avea loc si proiectul inovativ cu tema “Personalizarea peretilor din baie si bucatarie”.

 

Va asteptam!

 

 

Campania “Prichindeii savureaza!”

Impreuna putem crea un mediu de viata sanatos!

 

Asociatia Eurocarta a lansat pe 1 iunie 2011 campania “Prichindeii savureaza!” Aceasta este un proiect pilot implementat in colaborare cu Slow Food International, Hornbach si Asociatia Educatoarelor din Romania si se desfasoara in Brasov.

Obiectivul campaniei este constientizarea responsabilitatii si legaturii interdependente dintre copii, parinti, hypermarketuri si comunitatea locala pentru crearea unui mediu sanatos.

Pe 1 iunie, copiii din Gradinita Junior nr 26 au sarbatorit ziua copilului cu jocuri, poezii, degustari de miere si au colorat pungi ecologice. Prin colorarea acestor pungi acestia vor transmite un mesaj comunitatii pentru constientizarea faptului ca fiecare locuitor influenteaza mediul in care copii cresc. Pungile ecologice vor fi distribuite in Hornbach Brasov. Pe 11 Iunie 2011 va avea loc deschiderea unei expozitii care va prezenta in imagini campania “Prichindeii Savureaza!”. Expozitia foto va fi deschisa pe intreaga durata a verii, in incinta magazinului.

Incepand din Septembrie 2011, Asociatia Eurocarta impreuna cu partenerii campaniei, vor organiza ateliere lunare de educatie a gustului, vizite la producatori si sesiuni de gatit concentrate pe alimentatie sanatoasa pentru copii si parinti.

Dorim sa continuam succesul aceste campanii si in anii urmatori, prin dezvoltarea retelei de parteneri din randul producatorilor, hypermarketurilor si firmelor din Brasov, cat si implicarea a cat mai multor gradinite din oras. Doar impreuna putem crea un mediu de viata sanatos!

Informatiile privind campania vor fi prezentate la adresele: www.prichindeiisavureaza.palamaris.ro si www.slowfood.com.
Daca doriti sa sustineti Campania “Prichindeii savureaza!” sau doriti mai multe informatii contactati-ne pe adresa de e-mail eurocarta2003@yahoo.com.  .